Kao jedan od definitivno najinteresantnijih sistema na našem tržištu, poslednjih godina zavidno mesto zauzimaju sistemi kontrole pristupa i evidencije radnog vremena, koji svojim mogućnostima u smislu hardvera i sa nezaobilaznim mnogobrojnim softverskim rešenjima, pružaju potpunu kontrolu koju do sada niste imali, na mnogo lakši način bez preteranog gubljenja vremena.
Delovi kompanije mogu biti osetljivi. Proizvodni pogoni, magacini, laboratorije, razvojni centri, itd., mogu biti na udaru “nezvanih gostiju”. timeWORX sistem u kombinaciji sa fizičkim barijerama – vrata sa elektronskim bravama, rampe, rotacione barijere (tripod) ili staklene pregrade, omogućava da definišite pravo pristupa različitim zonama unutar kompanije za zaposlene i goste.

GateWORX štiti osetljive procese i delove Vaše kompanije
• Različiti nivoi pristupa korisnicima
• Definisanje vremenskih intervala pristupa određenim sigurnosnim zonama
• Praćenje istorije autorizacija po kontrolnim tačkama
• Praćenje upravljanja protokolom bezbednosti u okviru objekata
• Kontrola liftova
• Integracija sa drugim sistemima zaštie
Kako tehnologije napreduju, pojedini renomirani proizvođači su ozbiljno počeli da razvijaju i unapređuju biometrijske i multibiometrijske sisteme za prepoznavanje, koji u potpunosti smanjuju ili slobodno možemo reći uklanjaju mogućnost zloupotrebe kartica ili nekih drugih metoda autorizacije. Ovakvi sistemi su znatno napredovali i samo se nekoliko proizvođača može uvesti u najkvalitetnije i najpouzdanije koji koriste specijalne algoritme za prepoznavanje otiska prsta ili skeniranje geometrije lica. Iako i danas mnogim investitorima ovakvi sistemi deluju kao naučna fantastika, moramo prihvatiti realnost da se danas živi i radi mnogo brže, a samim tim nemamo mnogo vremena za gubljenje pa nam ovakva tehnološka rešenja olakšavaju rad, a sa bezbednosnog aspekta omogućavaju potpunu sigurnost i zaštitu naših vrednih stvari, dokumenata, opreme i brzo pronalaženje i otkrivanje eventualnih problema…